lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vd-avhopp från Valentin & Byhr

Publicerad: 4 november 2009, 11:45

Resume.se kan avslöja att Ulrika Liss-Daniels, vd:n för reklambyrån Valentin & Byhr, lämnar sitt uppdrag i vår. Delägarna och ledningen har haft ett extrainkallat möte för att diskutera hur profilen för efterträdaren bör se ut.

Ämnen i artikeln:

Valentin & ByhrUlrika Liss-Daniels

KB

Karl-Johan Byttner


Ulrika Liss-Daniels lämnar Valentin & Byhr.

Ulrika Liss-Daniels har varit verksam som vd för Valentin & Byhr i två år. Dessförinnan var hon affärsansvarig för konsumentområdet. Byråns styrelseordförande och senior partner, Magnus Valentin, beklagar att Ulrika-Liss Daniels ska avgå som vd.

– Det finns ingen som helst schism eller misstro mellan oss, utan vi tycker verkligen att det är tråkigt att hon har valt att sluta som VD för oss. Men hon ska uppfylla en dröm och jag gillar människor som vågar följa sitt hjärta, säger han.

Personal, kunder och övriga berörda meddelades för två veckor sedan. Exakt när hon avgår i vår är inte bestämt i dagsläget. Fram till dess att hon avgår har hon ledningens och styrelsens fulla mandat att verka som vd med exakt samma befogenheter som tidigare. Vem som ska ersätta Ulrika Liss-Daniels är inte klart i dagsläget.

– Vi har vid ett första möte samlat delägare och ledningsgrupp för att gå igenom hur vi vill att nästa profil ska se ut. Innan vi är klara med den genomgången vill vi inte ge någon profilbeskrivning. Och det är ingen ko på isen. Vi har ändå gott om tid på oss, säger Magnus Valentin.

Vad anser du är Ulrika Liss-Daniels främsta egenskaper som ledare?
– Hon är både affärsdriven och hr-orienterad i den bemärkelsen att hon får folk att känna sig sedda och viktiga, säger Magnus Valentin.

Hur har era kunder reagerat på informationen om att hon ska sluta?
– Alla kunder är informerade och ingen har uttryckt oro för det hela. Det blir ju dessutom en smidig övergång då hon ändå är verksam till i vår, säger Magnus Valentin.

Ulrika Liss-Daniels är upptagen i affärsmöten under förmiddagen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev