Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vd-byte på Bsmart

Publicerad: 24 september 2014, 19:26

Tomas Lestrup och Akram Janzi

Tomas Lestrup firar på Bsmart – med att kliva av vd-stolen. Istället blir Akram Janzi ansvarig för produktionsbolagets verksamhet.


Ämnen i artikeln:

Bsmart

Tomas Lestrup kände att det är dags lämna över till det yngre gardet. Han lämnar över vd-posten till Akram Janzi som också blir delägare. Tomas Lestrup beskriver sig efterträdare som en demonproducent med sex år på företaget, de som vice-vd, bakom sig.  

– Jag kommer att fortsätta verka i bolaget, men i en mindre operativ roll än tidigare. Nu får Bsmart en vd som kommer att jobba mer på golvet och mer närvarande i det dagliga arbetet. Jag tycker att det är dags att lämna över. Akram har bred kunskap, med spets inom de digitala. Han är också duktig på hr-frågor. Just personalbiten är ingenting som jag har eftersatt, men jag har inte varit komplett där, säger Tomas Lestrup till Resumé.  

Akram Janzi ska nu få utrymme att sätta sin prägel i början av en planerad expansion för bolaget. I år har Bsmart plockat in kunder som Hallvarsson och Halvarsson, Forsman Bodenfors Factory samt varumärken som Åhlens och Björn Borg med flera.

I delårsrapporten för första kvartalet (maj-juli) har Bsmart ökat sin omsättning med 21 procent och vinsten hänger med rejält tack vare smartare produktionsförfarande, upp 325 % jämfört med 2013.

De starkare ekonomiska musklerna tror Tomas Lestrup beror på satsningen inom rörlig bild där efterfrågan också har ökat.   Den ekonomiska tillväxten har medfört fem nya rekryteringar hos Bsmart

• Anna Falk. Ny producent på Bsmart. Senast marknadschef på Mini Rodini och tidigare fotografagent på Birgitta Martin. "Anna är strukturerad, snabb och vi har under flera år jobbat på att få henne till Bsmart.", säger Tomas Lestrup

• Robert Fransson.  "Är grundstommen i vår postproduktion och kan också animation, grading och grafik. Robert har gedigen erfarenhet från andra produktionsbolag i Sverige."

• Lotta Gustavsson. "Den mest lovande retuschören från senaste årskullen på Fotoskolan i Stockholm. Vi fick direkt upp ögonen för Lotta som stack ut i mängden vid en portfoliovisning, och tvekade inte att anställa henne direkt efter examen."

• Joel Stockman. "Fotostudion har fått förstärkning genom Joel, som är fotoassistent och resurs vid filminspelningar."

• Lisa Bäckström – Utbildad 3D/ CGI artist och animatör från Nackademin. "Kommer tidigare från ett produktionsbolag inom film och fyller vår lucka inom storyboards, animation och illustration med bravur."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Bsmart

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.