Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vd:n för börsnoterade Nordkom slutar

Publicerad: 22 december 2014, 13:23

Henrik Andreasson slutar som vd för Nordkom efter två år – företaget är noterat på First North och äger både Ottoboni och Done Production.


Ämnen i artikeln:

Nordkom

Nordkom är en kommunikationskoncern med fokus på kommunikation i både digitala och traditionella kanaler – Ottoboni jobar med digital kommunikation, medan Done är en renodlat produktionsbyrå.

Henrik Andreasson har haft ledande positioner inom Nordkom under sex år, varav de senaste två åren som vd.

Styrelseordförande Johan Hessius menar att Nordkom har utvecklats till ett av de starkaste bolagen sin bransch under Henrik Andreassons ledarskap.

– Vi uppskattar det engagemang och lojalitet Henrik har haft till bolaget, Henrik har nu valt och gå vidare och vi önskar honom lycka till i sina framtida utmaningar, säger han i en kommentar.

Nordkom har inlett jakten på en ersättare, men Henrik Andreasson ska finnas till bolagets förfogande fram till och den sista juni.

– Vi har mer än fördubblat vår omsättning, expanderat vår verksamhet geografiskt och skapat två affärsområden som var för sig tillhör de ledande i sin bransch. Efter sex år inom bolaget är det dags för mig att gå vidare, säger Henrik Andreasson.

Nordkom har funnits i 13 år, har 140 medarbetare och är verksamt i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nordkom omsatte drygt 177 miljoner kronor under 2013 och gjorde ett resultat efter finansnetto på nära 12,5 miljoner kronor.

Detta kan jämföras med cirka 6 miljoner under 2012 och 19,5 miljoner kronor under 2011.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Nordkom

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.