Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vd:n kliver av efter affären

Publicerad: 8 januari 2014, 09:43

Toomas Tartu lämnar Momentum.

Momentum köps loss från McCann och blir en affiliate-byrå till Momentum-nätverket. I samma veva hoppar mannen som sydde ihop affären av. – Utan att skryta är det min affär. När vi var i hamn med avtalet kände jag att jag skulle göra något annat, säger han.


Ämnen i artikeln:

Momentum GöteborgMomentum

Resumé avslöjade tidigare i dag att McCann säljer Göteborgsbyrån Momentum till medarbetarna Anders Collin och Markus Näslund.

Toomas Tartu som varit vd i fyra år hoppar i samma veva av. Istället för att själv bli en av delägarna väljer han att göra något annat i framtiden.  
– Jag fick ett erbjudande av ägarna IPG om jag var intresserad av att köpa loss bolaget och göra det till en affiliate-byrå. Vi har haft tuffa men rättvisa förhandlingar med New York, säger han.  

Igår gjorde han sin sista arbetsdag och ska nu fundera över framtiden.  
– Jag fyller 50 om två månader och ska fundera över vad jag ska göra när jag är stor, säger Toomas Tartu.  

Han beskriver de senaste åren som tuffa men lärorika. Innan han klev in hade byrån drabbats av en bedrägeriskandal i 50-miljonersklassen som dock aldrig polisanmäldes.  
– Jag trodde inte att jag skulle lära mig så här mycket på tio år som jag har gjord under de senaste fyra åren. Först nu är bolaget helt friskt efter det bedrägeri som det utsattes för. Det tar längre tid än man tror att vända.   

Momentum kommer att vara en affiliate-byrå under minst ett år framöver. Vad som händer därefter är inte klart. Under 2012 gick byrån med nästan tre miljoner kronor i rörelseförlust, men framtiden ser lite bättre ut, enligt Tartu.
– Utan att gå in på siffror för fjolåret så är det ett minus. Det finns anledningar till varför. Jag lade en ny budget för detta år och jag tror att det kan bli positivt. Men det krävs hårt arbete. De behåller det gottigaste från nätverket samtidigt som de tar bort de överhängande kostnaderna.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Momentum GöteborgMomentum

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.