Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vd:n lämnar Omnicom

Publicerad: 7 november 2014, 10:43

Ola Bergström har beslutat sig för att lämna vd-posten för Omnicom Media Group Sweden. Han har jobbat för bolaget i tolv år, varav fyra år som vd. Han har inte klart med vad han ska göra härnäst.


Gruppens finanschef och vd:arn för OMD och PHD leder verksamheten under en övergångsperiod och rapporterar direkt till Norden-vd:n Peter Gottfredsen fram tills dess att man har hittat en ersättare för Ola Bergström.

– Jag har känt under en tid att det är dags att lämna över ansvaret för  gruppen till det högt kvalificerade ledningsteamet, säger han i en  kommentar.

Han menar att Omnicom Media Group har haft ett framgångsrikt decennium tack vare alla duktiga medarbetare som jobbar där.

– Jag har uppskattat att vara en del av det och min slutsats är att det  är bäst att gå vidare för att säkra framtida tillväxt för både  management-teamet och OMG Sweden, säger han.

Han uppger också att han  inte har fattat några beslut om sin framtida karriär ännu och att han  ska spendera lite tid på att resa och åka skidor tills han har kommit  fram till vad som blir hans nästa steg.

Ola Bergström lämnar formellt den 1  januari nästa år, men har redan dragit sig tillbaka från det dagliga  jobbet för verksamheten och har också börjat lämna över sina  arbetsuppgifter till interrims-teamet.

Gruppen har idag 150 anställda och hanterar 2 miljarder kronor i medieinvesteringar per år.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.