Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vd:n lämnar Visit Sweden

Publicerad: 21 november 2016, 13:10

(UPPDATERAD) Thomas Brühl lämnar Visit Sweden efter 12 år. Han får ett avgångsvederlag på 18 månader, enligt Resumés uppgifter får han sparken. Vilket han förnekar.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerThomas BrühlVisit Sweden

Beslutet om att ersätta Thomas Brühl togs formellt i fredags på ett styrelsemöte men diskussionerna hade pågått under en tid. Han lämnar organisationen efter årsskiftet och rekryteringen av hans ersättare är redan påbörjad. Under de 12 åren på Visit Sweden har det statliga reklambolaget växt och så sent som under förra året meddelade näringsminister Mikael Damberg ett anslag på 70 miljoner fördelat på tre år. 2015 omsatte bolaget

Kommunikationen blev som mest uppmärksammad i samband med Volontaires kampanj "Curators of Sweden" som belönades med Grand Prix i Cannes 2012.

Bolagets styrelseordförande Elisabeth Gauffin berättar att myndigheten kommit en bit på sin digitala transformation och nu behöver ta nästa steg
– Att Thomas Brühl lämnar är helt odramatiskt. Han har varit i organisationen i 12 år och vi ser det som en vanlig succession när vår digitala transformation går in i en ny fas. Han har gjort ett bra jobb.

När fick Thomas Brühl själv veta om ert beslut?
– Thomas visste om det innan det formella beslutet togs och diskussionerna hade pågått under en tid.

Vad innebär "nästa fas" i digitaliseringen för Visit Sweden?
– Som de flesta andra bolag är den digitala transformationen en utmaning där vi måste se över vår affärsplan. Men Visit Sweden är ett välmående bolag som mått bra under hans ledarskap. Men vilka kompetenser vi söker kan jag inte svara på än då vi precis börjat med rekryteringen och inte har satt någon profil på hans ersättare.

När kommer rekryteringen att bli klar?
– Det kommer nog att ta ett tag.

Thomas Brühl går dock inte lottlös utan lämnar Visit Sweden med 18 månaders avgångsvederlag.

Kristina Ösund, administrativ direktör, kommer att verka som tillförordnad VD från idag och under rekryteringsfasen.

Thomas Brühl förnekar att hans sorti skulle handla om att han fått sparken:
– Jag vill göra något annat efter 12 år som vd i VisitSweden, det känns bra att lämna ett välmående bolag. Vid årsskiftet är en bra tidpunkt att sluta, tycker jag.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.