Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Veni vidi, Volvo!

Publicerad: 15 oktober 2015, 14:34

Per Carleö

Med ”Made by Sweden” har Volvo Cars knutit företaget närmare de svenska rötterna. Nu vinner marknadsdirektören Per Carleö Sveriges Bästa Marknadschef i kategorin.

Ämnen i artikeln:

Bil SwedenVolvo CarsMarknadschefSveriges Bästa MarknadschefPer Carleö

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Per Carleö har en marknadsavdelning på 15 personer att styra över. Han lyfter fram sitt team och det täta samarbetet med byråerna som nycklarna till framgången med Volvo Cars och konceptet "Made by Sweden".

– Alla de största idéerna kommer från Forsman & Bodenfors. Vi har jobbat med dem i 20 år och de känner varumärket väldigt väl. Ibland bättre än vi själva. Utöver F&B har vi ett gäng byråer som vi samarbetar nära med. Till exempel Mindshare, F&B Inhouse, Animal och Smicker. Bra idéer och stora saker händer i samarbeten, säger Per Carleö.

Per Carleö har en bred bakgrund inom marknadskommunikation. Han har jobbat på både mediebyråer som Media Edge, Y&R Nordic Media, på reklambyrån Hall & Cederquist/Y&R och på medieförlag, innan han kom till Volvo för tio år sedan.

– Det rullar en miljon Volvo-bilar på svenska vägar. Skulle de stanna, skulle hela landet stanna. Vi tog fasta på det på temat 'Vi får Sverige att rulla'. Där lyfte vi fram våra personliga servicetekniker, som finns hos våra Volvohandlare runt om i landet och gjorde lokalt anpassade aktiviteter, så förklarar Per Carleö kampanjen "Vintersaga" som gick upp i våras och är en del i konceptet "Made by Sweden"

Övriga nominerade i kategorin bilar:
Nils Simonsson, Audi
Tina Jarlerud, BMW
Bjarne Petersen, Fiat
Roland Bägén, Hyundai
Jonas Nilsson, KIA
Victoria Heindorff-Meuller, Mercedes
Daniel Widigs, Mitsubishi
Martin Jonsson, Opel
Lars Höglin, Renault
Eva-Maria Elstner, Skoda
Fredrik Tottie, Subaru
Jan Casserlöv, Toyota
Annika Stenlund, Volkswagen

Byråsamarbeten
Reklambyrå: Forsman & Bodenfors
Mediebyrå: Mindshare
Relationsmarknadsföring: Smicker
Digitalt: Animal
Butiksmarknadsföring: F&B Inhouse

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev