Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Vi arbetar med en etablerad proffsbyrå"

Publicerad: 20 maj 2010, 07:25

Sverigedemokraterna har motvind. Enligt Sifo ligger partiet under riksdagsspärren på fyra procent. Nu hoppas SD att kommande reklamfilmen i TV4 ska bidra till att vända trenden. Partiet är i full gång med produktionen.


Ämnen i artikeln:

Erik AlmqvistSverigedemokraterna

Erik Almqvist. Foto: Andreas Elgstrand

Nu är det klart att Sverigedemokraterna har ingått ett avtal med en av de mer etablerade reklambyråerna i landet. Liksom tidigare vill inte partiets pressekreterare, Erik Almqvist, uppge vilken byrå man samarbetar med. Inte heller vart inspelningarna sker.

Klart är i alla fall att reklamfilmen kör igång i TV4 i början av september.
– Vi samarbetar med en etablerad proffsbyrå. Allt är under kontroll och vi blir klara i god tid före september, säger Erik Almqvist.

Han tror att reklamfilmen i TV4 ska bidra till en positiv syn på partiet. Däremot är han skeptisk till att det skulle vara så illa ställt med inställningen till partiet som Sifo-undersökningen nyligen visade Han menar att partiet i realiteten inte ligger under fyraprocentsspärren samt att man om två veckor presenterar budgeten, vilket precis som den kommande reklamfilmen borde få en positivt effekt på opinionen, enligt Erik Almqvist.

Vad reklamfilmen innehåller vill han inte gå in på i förväg, men klart är att i alla fall den lånar idéer från ungdomspartiets kampanj som hade budskapet nu handlar det om vårt land:
– Vi vill via reklamfilmen på ett pedagogiskt sätt visa vart vi vill föra samhället. Det innebär inte att vi kommer att använda exakt det budskapet, utan mer något i den riktningen. Exempelvis har vi diskuterat tillsammans för Sverige, vilket jag tycker är riktigt ett bra budskap. Men inget är spikat, säger Erik Almqvist.

Parallellt med reklamfilmen ska SD satsa hårt på sociala medier. Alltifrån Facebook till Youtube. Det troliga är att SD även kommer med en webbanpassad version för reklamfilmen. Erik Almqvist har inga planer på att själv medverka i reklamfilmen. Detta beror inte på misstankarna att han deltagit i ett grovt rån:
– Målet mot mig är nedlagt, men oavsett detta har jag aldrig haft en tanke på att medverka ens som statist, säger Erik Almqvist.

På frågan varför tidigare pressekretareren Martin Kinnunen på sin svarare förra året uppgav att han inte längre hade någon som helst anknytning till partiet svarar Erik Almqvist så här:
– Just då var det en jobbig situation för honom med tanke på att hans sambo förra sommaren misshandlades vid Gullmarsplan. Så det hade ingen politisk koppling, säger Erik Almqvist.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.