Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Vi började från grunden, utan pengar”

Publicerad: 15 december 2009, 08:19

På tre veckor och utan resurser lyckades fyra studenter på reklamskolan Hyper Island skapa en animerad musikvideo till nya bandet Palpitation.


Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Syftet med projektet var att skapa en musikvideo för digitallansering.

– Vi gillar att jobba med rörlig, digital bild. Det är inte så många som kollar in musikvideos på de traditionella kanalerna längre. Därför måste man tänka ett steg längre, säger Madeleine Petersson, en av skaparna till Resume.se.

Kvartetten kallar sig ”Fikabyrån” och är väldigt stolta över musikvideon som nu ligger ute på youtube. Förhoppningen är att projektet ska få ännu fler positiva effekter. Framgångsrecepten stavas stopmotion och variation. Alla i gruppen hade nämligen varierade ansvarsuppgifter såsom att filma, marknadsföra, animera och komponera.

Varför just en musikvideo?

– Vi gillar After Effects och älskar all sorts musik. Därför blev det ett naturligt val. Här fick vi möjligheten att börja från grunden, utan pengar, och skapa en animerad och häftig musikvideo, säger Madeleine Petersson.

Matilda Sundåker

Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.