Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Vi har kontaktat våra revisorer"

Publicerad: 10 juni 2009, 12:48

Igår avslöjades att kommunikationschefen på Röda Korset, Johan af Donner, är misstänkt för att ha skurit emellan på fakturor. Nu kommer även Cancerfonden granska Johan af Donner.


Ämnen i artikeln:

Johan af DonnerRöda KorsetCancerfonden

Ursula Tengelin är generalsekreterare på Cancerfonden.

Johan af Donner var informations- och insamlingschef mellan 1997 och 2004:
– I dagsläget har vi inga misstankar om något brottsligt, säger generalsekreterare Ursula Tengelin. Men vi har kontaktat våra revisorer, KPMG:s avdelning Forensics, som en försiktighetsåtgärd. Vi ska träffa dem i dagarna och göra en plan för hur vi ska hantera frågan.

Det var igår som TT först rapporterade om bedrägerimisstankarna på Röda Korset. Resumé kunde sedan avslöja att det är kommunikationschefen Johan af Donner som är misstänkt.

Han ville igår inte uttala sig om anklagelserna när Resume.se intervjuade honom. Under gårdagen publicerade även Röda Korset ett pressmeddelande där Johan af Donner namngavs och där de också skriver att han är polisanmäld, en uppgift som generalsekreterare Christer Zettergren tidigare bekräftat för Resume.se.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.