Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Vi har tagit stora investeringar”

Publicerad: 23 augusti 2013, 10:37

B-Reel-grundarna Anders Wahlquist och Pelle Nilsson.

Foto: Magnus Helander.

Det framgångsrika svenska produktionsbolaget B-Reel ökade omsättningen till 268 miljoner kronor (236 Mkr) i fjol men minskade vinsten före skatt till 8,3 miljoner kronor (14,5 Mkr). – Det är ett godkänt resultat, säger Anders Wahlquist, vd för B-Reel som växte från 75 medarbetare till 108.


Ämnen i artikeln:

Anders WahlquistPelle NilssonB-reel

Den svenska framgångssagan B-Reel grundades 1999 av Fredrik  Heinig, Johannes Åhlund, Petter Westlund, Anders Wahlquist och Pelle  Nilsson. Bolaget har numera sex kontor i  världen – Stockholm, London, New York, Los Angeles, Barcelona och Berlin.

I februari listades B-Reel av affärstidningen Forbes som ett av USA:s mest lovande bolag. Och i juni vann bolaget en Emmy och dessutom tre Grand Prix i Cannes Lions för för elektronikjätten Intel med den sociala filmen "Beauty Inside".

– Vi har tagit stora investeringar och vuxit på alla ledder och det arbete vi gjort tillsammans med våra kunder har varit framgångsrikt och nyskapande, säger Anders Wahlquist om bokslutet för 2012.

B-Reel gör allt från mobilspel och appar till reklamfilmer samt långfilmer. Palme-filmen blev en succé i fjol. Nu visas Lisa Langseths film Hotel och nästa höst kommer filmatiseringen av Klas Östergrens böcker Gentlemen och Gangsters.

Anders Wahlquist ser fram emot fortsättningen av 2013 med tillförsikt.

– Prognoserna för 2013 visar på både fortsatt tillväxt och tillfredsställande marginaler. Vi ser fram mot ett spännande år inte minst tack vare produktionen av storfilmen Gentlemen som produceras just nu och går upp på biografer i Sverige hösten 2014, säger Anders Wahlquist.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.