Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Vi kommer att sakna henne"

Publicerad: 14 januari 2010, 10:10

Sent igår kväll fick personalen på Ogilvy veta att vd Carola Määttä sagt upp sig. – Carola är en fantastisk person och alla kommer att sakna henne, säger cd Björn Ståhl.


Ämnen i artikeln:

Björn StåhlCarola MäättäOgilvy

Carola Määttä. Foto: Sören Andersson.

Björn Ståhl. Foto: Björn Elgstrand.

I dag på förmiddagen sitter Carola Määttä fullt upptagen med att meddela byråns kunder om att hon ska sluta.

Ledningsgruppen på Ogilvy fick nyheten om vd Määttäs uppsägning i tisdags, personalen i går kväll. Så väl Ogilvys ägare WPP som Carola Määttäs nya arbetsgivare Proffice är börsnoterade bolag.

Enligt Björn Ståhl, cd på Ogilvy, är det ingen krisstämning på byrån:
– Vi kommer att sakna Carola. Vi har haft roliga och spännande år tillsammans, men var sak har sin tid och jag är säker på att vi kommer att använda detta till att bli ännu bättre. Det finns en förståelse för hennes beslut. Och det finns ingen nedstämdhet, om man säger så.

Han ser det hela som tråkigt, men inte som en allvarlig fara för byrån.
– Det finns en stark ledningsgrupp på byrån och en tydlig riktning för vart byrån är på väg, säger Ståhl.

Enligt honom är rekryteringen redan inledd och kommer att skötas av Mike Welsford, Nordenchef för Ogilvy, och ledningsgruppen på Ogilvy i Stockholm, som består av Björn Ståhl, Håkan Carlsvärd, vice vd, Anders Kinnberg, vd för Ogilvy One, Christina Knight cd för Ogilvy One, Anna Axelsson hr-ansvarig och ekonomichefen Henrik Maltser.

– Vi kommer att arbeta tillsammans med Carola och hennes ledningsgrupp i den här frågan. Det är
viktigt att vi tar tid på oss och identifierar den rätta efterträdaren. Vi behöver en person som kan ta Carolas arbete vidare och realisera de stora ambitionerna för framtiden som vi har för Ogilvy Sverige, säger Mike Welsford i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet kommer Carola Määttä att stanna fram till sommaren.

Vad har Carola Määttä betytt för Ogilvy?
– Hon ledde byrån genom en väldigt stor kris. Det gjorde hon väldigt bra. Desutom har hon satt kreativiteten på kartan på Ogilvy, säger Björn Ståhl.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.