Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Vi sätter tänderna i det direkt”

Publicerad: 18 januari 2012, 10:48

Glada miner hos arbetsgruppen.

Biluthyrningfiman Europcars reklambyråpitch är över. Deras nya samarbetspartner blir John Doe.


Ämnen i artikeln:

John Doe

Det var i höstas som biluthyrningsfirman Europcar, som är helägt av VW gruppen och en av Europas och Sveriges största biluthyrare gick ut i pitch ledd av Sveriges annonsörers byråvalskonsult Max Apéria.

Nu är upphandlingen avslutad och valet föll på John Doe.

– Det känns jätteroligt, och vi hugger i med tänderna direkt, säger Tommy Gottberg, vd och projektledare på John Doe.

Vad är det ni kommer att göra?
– Vi blir Europcars fullservicebyrå. Inledningsvis börjar vi med att sätta en kommunikationsstrategi tillsammans med dem vilket innefattar allt från film till sociala medier.

Någon gång under första halvåret väntas närmaste reklamkampanjen komma igång, säger Tommy Gottberg.

Hur ser ni på konjunkturläget för 2012?
– 2012 ser bra ut. 2011 var ett mellanår för oss och såg ganska likt ut som året innan. Men 2012 ser vi som ett tillväxtår för oss och det har börjat bra. Vi slutade förra året också med att ta in Ögrengruppen och Cabonline som vi jobbar för fullt med.

Kommer ni att behöva nyanställa i och med kundtillskotten?
– Vi har precis nyanställt Sara Paborn, men vi kommer också börja titta på att anställa ytterligare ett kreativt team samt en projektledare.

Lena Wickström, marknadschef på Europcar:

– Förra året såg vi över och utvecklade vår varumärkesplattform, och det är ett perfekt läge för ett nytt reklambyråsamarbete. Vi valde John Doe för att de har den kompetens och inriktning som vi sökte och dessutom ett härligt engagemang och en positiv energi. Det kändes helt enkelt wow! Vi ser fram emot att jobba tillsammans!, säger hon i en mailkommentar till Resume.se.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

John Doe

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.