Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Vi ser inga tecken på avmattning"

Publicerad: 6 februari 2008, 09:20

Ägaren Bure har under hösten försökt sälja kommunikationskoncernen Citat. Flera mediebolag har tittat på prospektet, men tackat nej. En förklaring är att koncernen upplevs som spretig med en reklamdel och en kundtidningsdel.


Dan Sehlberg är vd för Citat. Foto: Citat

Men den ekonomiska utvecklingen går åt rätt håll. Bokslutet som presenterades idag visar en omsättning på drygt en halv miljard med ett rörelseresultat på 42 miljoner kronor.
– Jag är mest nöjd med vår tillväxt. Ser man på vår reklamproduktion, så växte den med 35 procent under sista kvartalet. Samtidigt växte reklammarknaden med fyra procent enligt IRM, säger Citats vd Dan Sehlberg.

Är det någon del som utmärker sig?
– Alla sju bolagen i koncernen lönsamma och utvecklas åt rätt håll.

Ni har varit till salu under hösten?
– Det har varit olyckligt med rykten om en styckning. Men det stämmer att vi har en finansiell ägare som ser över sin portfölj. Just nu ser vi på flera alternativ. Ett kan vara att Bure kvarstår som ägare.

Börsen?
– Jag utesluter inte det, men det är inte sannolikt. Vi har inget behov av externt kapital och med en omsättning på 500 miljoner kronor är vi lite små för börsen.

Det är svajigt på börsen just nu och det kommer tecken på att konjunkturen mattas av. Märker du det?
– Nej. Majoriteten av våra kunder har beställt mer eller lika mycket som under 2007. Det kan i och för sig ändras, men just nu ser vi ingen avmattning.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.