Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Vi ska skapa glädje och energi”

Publicerad: 12 juni 2012, 07:55

Annette Gårdö

Foto: pressbild

Annette Gårdös första åtgärd som ny vd är att höja humöret på Lowe Brindfors. Byrån har haft ett kämpigt år. Nu ska de ta sig tillbaka till toppen.


Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsAnnette Gårdö

– Jag blev inte överraskad. Jag tänkte att möjligheten fanns där. Jag blev bara väldigt glad och hedrad, säger Annette Gårdö, som nyligen blev tillfrågad om hon kunde tänka sig att ta över Lowe Brindfors tillsammans med Rickard Villard. Hon har arbetat på byrån i sex år, men har den senaste tiden varit föräldraledig. Efter sommaren går hon in i rollen som vd.
– Det känns helt underbart, säger hon.

Vad är målsättningen?
– Under sommaren kommer vi att se över alla planer framöver för hela verksamheten och byrån. De exakta planerna får jag återkomma kring. Men kortsiktigt jobbar vi för att skapa energi och glädje på byrån.

Har det saknats på sistone?
– Man kan väl säga att vi alla har jobbat väldigt hårt de senaste åren. Vi har kanske inte hunnit stanna upp och återhämta energin och känna att vi har riktigt kul.

Ni har haft tunga kundtapp det senaste året. Hur ska ni göra för att återhämta er?
– Vi känner att kundbasen som vi i dag har är fantastisk. De har stora ambitioner och de har verkligen tilltro till det vi bidrar med. Det vi ska göra för att komma framåt nu är att skapa energi. Rickard Villard har kommit in som ECD för några veckor sedan och redan lyckats pumpa in  en massa ny energi.

Men ni måste väl ändå få in nya globala uppdrag?
– Vi kommer alltid att jobba för att ta in nya kunder. Det behöver inte vara stora globala uppdrag. Det kan lika gärna vara lokala. Alla som tror på kreativitet som ett kommersiellt verktyg är välkomna.

Hur ska ni ta er tillbaka till toppen på den kreativa sidan?
– Vi har ett nätverk i form av Lowe & Partners med vd Michael Wall i spetsen som har ett enormt kreativt fokus. Det kreativa fokuset visar sig i att jag och Rickard Villard har ett delat ledarskap, och att det var han tillsammans med Michael som valde mig som ny vd. Vi sätter kreativiteten väldigt högt. Vi har dessutom en väldigt aktiv och nära relation med honom och nätverket.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.