Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Vi skiljs som vänner!"

Publicerad: 25 november 2009, 15:24

Produktionsbolaget Kruts grundare John F Swartling och Martin Rössel går skilda väga efter nio år tillsammans. Det skiljs som vänner för att starta egna bolag, understryker Martin Rössel: – Vi valde tidigt att specialisera oss på ljud både i reklam och radiosammanhang och det har fungerat för oss, nu är det dags att gå vidare, säger han.


Krut Ljuddesign lägger ned verksamheten från och med 1 december.
Det sker helt odramatiskt – trots bildbevis som vittnar om motsatsen.
– Kommunikationen sker nu bara genom advokater, säger Martin Rössel och skrattar.

Han och John F Swartling ska fortsätta att skriva och regissera i egna verksamheter.  
– Varumärket Krut ska få vila i frid och sajten krut.se görs om till ett museum med de produktioner Krut har gjort, förklara Martin Rössel.

Byrån specialiserade sig tidigt på ljudproduktion för reklam och radio.  Krut har bland annat gjort många radiokampanjer, musik och radioprogram åt Sveriges Radio.  
– Krut har varit både kul och framgångsrikt och bara att vi två stått ut med varandra så här så här länge säger en del om den goda kemin, och den finns kvar än idag, säger Martin Rössel.

Enligt Martin Rössel kommer skilsmässan att innebära nyrekryteringar i respektive bolag.  
John F Swartlings startar Swartling Produktion medan Martin Rössel startar Austin Sound.
– Pågående uppdrag har delats upp odramatiskt och vi kommer även fortsätta samarbetet med vissa projekt  när det behövs, säger Martin Rössel som precis inlett ett medieprojekt för internet.

I nya byrån kommer han bland annat att jobba med Carl Johan De Geer, Sara Lüdtke, Alexander Salzberger, Matti Zemack, Jakob Myrman, Sammi Nummelin, Amanda Pesikan och Janke Brandberg.

John F Swartling ska påbörja en stor kommersiell pod-castproduktion som publiceras under våren.
– Det är helt ogjort. Men närmast jobbar jag som producent för en direktsändning av P1´s julversion av sommarpratarna, P1 Vinter.

En helt vanlig dag på KRUT.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.