Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Vi taggar upp rejält kreativt"

Publicerad: 30 januari 2008, 07:33

Nya kunder – och nya kreatörer. Här är McCann Malmös trippelvärvning. – Vi taggar upp rejält kreativt, säger byråns vd Klas Tjebbes till Resume.se.


McCann Malmös nya kreatörer: Från vänster: Björn Lindén, Hanna Sundén och Per Welinder.

Edet, Läkerol, Skånetrafiken och Emporia. McCann Malmö har fått in en rad nya kunder som också lett till rekryteringar av ny personal.

Tre nya kreatörer har värvats:

Per Welinder, prisbelönt copy som varit creative director på Bates Redcell de senaste fem åren och som dessförinnan arbetat på Garbergs. Han har under karriärens gång bland annat varit med och vunnit priser i Guldägget, Cannes, Eurobest, Cresta, 100-wattaren och danska Guldkornet.
– Han är superrutinerad, erkänt duktig och har vunnit mycket priser", säger Klas Tjebbes.

Hanna Sundén, ad som de senaste sju åren har bott och arbetat i London, senast på Glock Design. Hon är utbildad på Central Saint Martins i London.
–En mycket spännande rekrytering. Hanna har levt länge i engelskt reklamliv, har en mycket fin utbildning och är väldigt duktig på design och form", säger Klas Tjebbes.

Björn Lindén, ad som jobbat på Welcome to Orange County i Köpenhamn med bland annat kunder som Carlsberg och Ikea. Han har även arbetat på Grey, Adtomic och First Flight.
– Han har jobbat många år i Köpenhamn och har stor erfarenhet av att jobba i nätverk. Väldigt trygg och rutinerad, säger Klas Tjebbes.

Enligt Klas Tjebbes är det bra drag hos McCann Malmö för närvarande.

– Vi är jättenöjda med 2007 års nya kunder och det betyder mycket att vinna pitcherna. Det lyfter hela byrån och vi har ett väldigt kreativt gäng. , säger han och fortsätter:

25 personer jobbar på McCann Malmö.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.