Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Vi var knappt igång innan det blev ny pitch”

Publicerad: 19 oktober 2012, 07:44

Joakim Landin.

Foto: Bugge Woldner.

Garbergs tappade Tallink Silja i sommras. Byrån var inte med när rederikedjan sökte ny samarbetspartner genom en pitch. – Vi hittade inte varandra i den strategiska dialogen, säger Garbergs vd Joakim Landin till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Tallink Silja LineJoakim LandinLovelyGarbergs

Garbergs knöt till sig Tallink Silja som ny kund under våren. Samarbetet blev kortvarigt. Koncernledningen på rederikedjan ville ha en internationell byrå med lokal erfarenhet.

I somras fanns Garbergs inte med när Tallink Silja gick ut i en ny pitch för reklamuppdraget i Sverige, Finland, Lettland och Estland. Valet föll på den Amsterdambaserade byrån Lovely.

En byrå där svensken Magnus Olsson är delägare och som dessutom har finska medarbetare.  

Varför tror du att samarbetet avbröts efter så pass kort tid?
– Vi hittade inte varandra i den strategiska dialogen och det gjorde att samarbetet inte utvecklades i rätt riktning, säger Garbergs vd Joakim Landin till Resumé.

Hur viktig kund var Tallink Silja för Garbergs?
– Alla kunder är viktiga hos oss. Men eftersom vi knappt kom igång innan det var dags för ny byråpitch, så hann vi inte bli så viktiga för varandra.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.