Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Vi ville ta revansch”

Publicerad: 20 januari 2014, 22:08

Great Works vd Petronella Panérus.

Foto: Andreas Elgstrand.

Great Works köps nu upp – för andra gången. Till skillnad mot förra vändan tror de sig nu ha hittat den optimala konstellationen för att bygga ett framgångsrikt nätverk.


Ämnen i artikeln:

Petronella PanérusNoaThe North AllianceGreat Works

År 2007 förvärvade japanska TYO Group 60 procent av Great Works för 33 miljoner kronor. Men äktenskapet sprack. I början av 2012 köpte de fem delägarna tillbaka byrån efter meningsskiljaktigheter om hur verksamheten skulle drivas framåt.

Det var därför som de initialt kände en stor skepsis mot att återigen ge sig in i ett nätverkssammanhang.

– Vi hade nyligen köpt tillbaka Great Works och gick till de första mötena med en restriktiv hållning. Men vi klickade fort, både kring själva idén och på ett personligt plan. Vi ville ta revansch och vara med om att skapa världens första fungerande nätverk, vilket vi inte riktigt lyckades med förra vändan, säger Magnus Wålsten, partner och account director.

En viktig faktor till varför de valde att hoppa på var den framåtlutade visionen hos de andra.

– Great Works har alltid varit en byrå som har återuppfunnit sig själv, på gott och ont. Det ligger i vår DNA att befinna oss längre fram. Vi hade nog inte blivit så peppade på att gå in i det här ifall vi inte hade känt att alla byråer delade viljan att förändras och förbättras.

Den här gången har processen varit lång och under resans gång har de lärt känna Thomas Høgebøl och resten av de inblandade väl. Vd Petronella Panérus understryker att Noa är något annat jämfört med de traditionella strukturer som hon arbetat inom tidigare.

– Vi har fått chansen att umgås. Nu är vi en familj och får chansen att bygga något underifrån. Jag har jobbat i många internationella nätverk, men nu är vi med skapar något tillsammans. Det är väldigt annorlunda, säger hon.

– Eftersom vi alla är en del av NOA kommer vi att samarbeta mot gemensamma mål.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.