Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Viasat fälls för säljsamtal

Publicerad: 7 januari 2008, 07:45

Viasat fälls av DM-nämnden för att man ”på ett mycket allvarligt sätt brutit mot god sed”. Tv-bolaget försökte kringgå NIX-spärren genom att föregå säljsamtalen med en marknadsundersökning.


Enligt reglerna kring NIX får man inte ringa upp anslutna hushåll för att sälja produkter per telefon. Men marknadsundersökningar ingår inte i NIX eftersom resultatet skulle bli påverkat av ett bristfälligt urval.

Denna möjlighet har Viasat nu utnyttjat, när man först ringt upp personer och gjort en enkätundersökning som avslutats med frågan om man får ringa upp senare och berätta om erbjudanden.

DM-nämnden säger att Viasat ”på ett mycket allvarligt sätt brutit mot god sed”. Till TT säger nämndens sekreterare Axel Tandberg att det är det skarpaste uttalande man gjort på länge.

– De står i skamvrån rätt ordentligt. Man får inte ringa marknadsföringssamtal till den som är med i registret, säger han.

Enligt Bert Willborg, presstalesman på Viasat, kommer man att sluta med den typen av undersökningar.
Under 2007 fälldes Viasat i nämnden vid 7 olika tillfällen, alla handlade om den kritiserade marknadsföringsmetoden.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.