Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Viasats sportprofiler tävlar för Barncancerfonden

Publicerad: 7 december 2012, 08:52

I dag startar Viasat Fotbolls Ola Wenström och Viasat Hockeys Niklas Jihde varsin julinsamling till förmån för Barncancerfonden. Målet med insamlingarna är att samla in så mycket pengar som möjligt för att bidra till forskningen kring barncancer.


Ämnen i artikeln:

Viasat FotbollOla Wenström

Julinsamlingen är utformad som en tävling mellan såväl fotbollen och  hockeyn som mellan Viasat Fotbolls Ola Wenström och Viasat Hockeys  Niklas Jihde.

På Viasat Fotboll och Viasat Hockey på Facebook samt på www.viasat.se  och Twitter, sprider sportprofilerna information om respektive  insamling.

– För oss är det här jätteviktigt och vi vill på alla sätt vi kan, bidra  till Barncancerfonden. En julinsamling med sporten tyckte vi kunde vara  ett bra sätt att sprida information och även uppmana till att bidra  till forskningen kring barncancer, säger Jonas Karlén, vd Viasat Sverige i  en kommentar.

Varje år insjuknar många barn i cancer. Men långt fler än de som  insjuknar påverkas när en skolbänk lämnas tom eller en familjemedlem  blir sjuk. Idag överlever tre av fyra barn cancern men mycket finns kvar  att göra innan cancern helt kan utrotas.

– Det är fantastiskt roligt att Ola, Niklas och Viasat engagerar sig på  detta sätt. Vi har ett stort behov av alla medel vi kan få. Att engagera  nya grupper givare som detta förhoppningsvis gör är extra roligt, säger  Per Leander, verksamhetschef Barncancerfonden i en kommentar.

Tävlingen mellan de båda sportredaktionerna pågår i två veckor, fram till och med den 21 december.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Viasat FotbollOla Wenström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.