Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Video avslöjar skönhetsfusket – sprids som en löpeld på nätet

Publicerad: 5 maj 2015, 09:50

Bild ur filmen.

I tre nya filmer visar företaget Rare Digital Art, som jobbar med bildredigering för modeindustrin, hur man manipulerar bilder av modellers ansikten steg för steg.


Ämnen i artikeln:

Youtube

Ännu en gång har det kommit filmer som visar hur modeindustrin manipulerar sina bilder. Bakom de tre filmerna som visar vilket hårt digitalt jobb som krävs för att putsa ett foto står Rare Digital Art. Företaget jobbar med bildretuschering för modemagasinen Vanity Fair och Vogue samt varumärken som Intermix och Yves St. Laurent.

Den första filmen fångar hur Rare Digital Arts grundare Elizabeth Moss retuscherar ett modellansikte steg för steg under sex timmar. Håret, huden, fingrarna, naglarna, läpparna och tänderna bearbetas. Filmen som lades upp förra torsdagen har över två miljoner visningar på Youtube.

I den andra filmen, som bygger på fyra timmars arbete, får modellen tjockare hår och ljusare ögon. Den tredje filmen återgen en retuschering på en och en halv timme där modellen ges en ny ansiktsform.

Samtidigt som filmerna eldar på debatten kring hur modeindustrin skapar orealistiska skönhetsideal är de ett sätt att marknadsföra Rare Digital Arts hantverk på ett transparent sätt. I en intervju med PetaPixel förklarar Elizabeth Moss varför hon har gjort filmerna:

– Kvaliteten på de före-och-efter retuscheringsfilmer som finns på nätet är ganska hemsk och representerar inte hur redigering av modereportage eller reklamkampanjer går till i verkligheten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Youtube

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.