Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Video- för första gången större än bannerannonsering

Publicerad: 17 oktober 2017, 08:22

Foto: Pexels Photo

Enligt färska siffror från IAB och PwC har videoannonsering för första gången vuxit sig större än traditionell bannerannonsering.


Ämnen i artikeln:

PwcMarknadsföringReklamYoutube

För första gången har videoannonsering vuxit till det största formatet inom displayannonsering. Enligt siffror från Internet Advertising Bureau (IAB) och PwC är video det snabbast växande annonsformatet och står idag för 35 procent av all displayannonsering.

Under årets två inledande kvartal ökade spenderingen på videoannonsering med 46 procent i jämförelse med 2016. Under samma period ökade bannerannonsering med endast två procent.

Den ökade spenderingen på videoannonser följer det användarbeteende som alltmer lutar åt video. Enligt brittiska YouGov har tiden som britter tittar på korta onlineklipp tredubblats de senaste tre åren, från 51 minuter till 2 timmar och 21 minuter per vecka.

– Tiden som folk lägger på att titta på onlinevideo har ökat lavinartat de senaste åren och det är således ingen förvåning att video är det snabbast ökande annonsformatet. Annonsörerna följer bara det förändrade användarbeteendet, berättar IAB:s vd Jon Mew för The Drum.

Tittar man närmre på vilken typ av videoannonsering som är populärast visar det sig att flödesannonsering står för 52 procent medan post- och pre-rolls står för 44 procent.

Som helhet ökade pengarna spenderade på displayannonsering med 18 procent, sök med 15 procent medan classified stod stilla. Pengarna som spenderades på digitalannonsering ökade med 13,8 procent.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.