Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Videoplaza knyter till sig TV4

Publicerad: 27 maj 2009, 06:36

Videoplaza, som grundades 2007, har skrivit kontrakt med TV4. – Det är otroligt intressant att jobba med Sveriges största tv-bolag, säger Alfred Ruth, en av grundarna till bolaget.


Alfred Ruth

Videoannonsbolaget Videoplaza har sedan tidigare Kanal 5 som kund. Nu har de även skrivit kontrakt med TV4.

– Vi har fört en dialog med TV4 kontinuerligt sedan vi startade bolaget och de har alltid varit en högintressant kund för oss. Men det fanns vissa saker som var tvungna att falla på plats innan och nu har vi nått en punkt där vi passar in i deras satsningar, säger Alfred Ruth. Han tillägger.
– Man blir inte lönsam på en eller två kunder och då är det givetvis väldigt intressant att jobba med Sveriges största tv-bolag.

När får vi se det första resultatet av samarbetet?
– Det kan vi tyvärr inte gå ut med men det lär nog inte dröja allt för länge.

Exakt vad Videoplaza ska göra för TV4 är hemligt än så länge. Enligt Alfred Ruth handlar det om att de ska hjälpa kanalen med deras annonsering i och kring TV4:s online-videosatsning. Avtalet gäller också hela TV4, inte bara TV4.se.

Vad innebär det här ekonomiskt för er?
– Vi kommer ur en fas där vi har jobbat ett år med att utveckla en produkt som vi lanserade väldigt tidigt med Kanal 5. Nu går vi in i en fas där vi säljer produkten mer aggressivt och kan ta emot kunderna. Så har det inte riktigt varit tidigare. Det här är en produkt som är otroligt resursintensiv att utveckla men när man väl gjort det krävs det ganska lite manuellt arbete.

Har ni fler kunder på gång?
– Ja, vi har flera andra på gång. Vi för samtal både med tv-kanaler och dagstidningar.

Vilka sorters kunder är mest intressanta för er idag?
– Vi vill hjälpa alla att bli så lönsamma som möjligt inom webb-tv. Tv-bolagen sitter på väldigt mycket innehåll och kan de hitta ett sätt där det går att tjäna pengar på det på nätet så har de störst resurser och vana att jobba med rörlig bild. Men samtidigt är det otroligt spännande det som håller på att hända på dagstidningarna där alla håller på och jobbar med webb-tv. Det känns som att oavsett vilket medium man jobbade med en gång i tiden så vill alla nu jobba med webb-tv.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.