Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vilka pålÄGGskalvar!

Publicerad: 14 april 2011, 18:45

Här är årets Kycklingstipendiater.


Ämnen i artikeln:

Guldägget 2011

För att uppmuntra nya, begåvade kreatörer har Sveriges Kommunikationsbyråer inrättat Kycklingstipendiet som ger tre stipendiater 20.000 kronor var. Pengar som ska användas till att utvecklas ytterligare inom sitt område.

Här är vinnarna och motiveringarna:

Motivering:
När slutprojekt ger oss andra prestationsångest så tillverkar du hela utställningskatalogen, sen fyller du den med jobb som får alla andra att blekna. I din värld spammas julgåvor ut till världen och böcker består enbart av upplösningen. Det får oss att vara rätt säkra på att det här bara är början för dig. Grattis Daniel Mencák!

Kycklingstipendiat:
Daniel Mencák

Motivering:
Dina idéer lever i gränslandet mellan uppfinningar och experiment. Gemensamt är att de kommunicerar långt mer än det mesta av allt det där vi andra brukar kalla för kommunikation. Uttryckt på ren svenska: dina arbeten får kycklingstipendiets jury att tappa brallorna. Som om det inte vore nog så finns det två av dig. Grattis Kaspar och Petter Prinz!

Kycklingstipendiat:
Kaspar Prinz och Petter Prinz

Motivering:
Ni har egentligen uppnått för mycket för att kallas kycklingar. Fullfjädrade
levererar ni istället genuint intressanta historier och koncept som letar sig in i hela svenska folkets medvetande. För det är inte många som kan förmå en frisk person att svälja en högtalare - och sedan få hela svenska folket att nynna på “Fredagsmys!”. Grattis Petra Albrektson och Joakim Labraaten!

Kycklingstipendiat:
Joakim Labraaten och Petra Albrektson

Juryn

Monica Born, Åkestam Holst,

Martin Lundgren, DDB Stockholm,

Lars Fuhre, Beckmans Designhögskola,

Nina Granath, Stockholm Design Lab.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Guldägget 2011

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.