Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vill demokratisera konstvärlden genom omröstningar på Instagram

Publicerad: 22 oktober 2019, 07:39

På torsdag tar det svenska start-up galleriet Democratic Gallery ett nytt grepp för att göra konst mer tillgänglig för folket. Skådespelaren Felix Sandman arranger en omröstning på sitt Instagramkonto presenterar där följarna får välja mellan två olika konstnärer.


Ämnen i artikeln:

InstagramReklamRedgert Comms

Democratic Gallerys affärsidé handlar om att hitta spännande fotokonst på Instagram. Genom att låta vanliga människor rösta på olika verk demokratiserar de konstvärlden samtidigt som de hjälper oupptäckta och oetablerade konstnärer att nå ut med sina verk.

– Genom att demokratisera kureringen av konsten bryter vi ner barriärer och gör konstvärlden mer inkluderande. I grunden är vi alla konstnärer. Det är en av de saker som definierar oss som människor. Konst är alldeles för allmänmänsklig för att vara reserverad för en elit, säger Christian Barrett, grundare av Democratic Gallery i en kommentar.

Nu lanserar galleriet initiativet som de kallar #gallerybattle där ett antal större influencers arrangerar konstomröstningar på sina Instagramkonton där följarna får välja mellan två olika verk. Det verk med flest röster publiceras och säljs sedan i begränsad upplaga genom galleriet. Omröstningarna kommer att arrangeras en gång i månaden och först med att låna ut sitt Instagramkonto är skådespelaren och artisten Felix Sandman. Den 24 oktober ger han sina följare chansen att visa vilken konst de gillar.

– Jag slog själv igenom på sociala medier, så jag vet vilken kraft det har och därför känns det kul att kunna vara med och bidra till att någon annan kreativ själ når ut med sitt konstnärskap." säger Felix Sandman.

På Instagram stories kommer Felix Sandman publicera varsitt verk från konstnärerna Danielle Mari Terablanche och George Koutsouvelis. Det verk som får flest röster under 24 timmar går till produktion och kommer att kunna köpas via Democratic Gallery.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.