Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vinnaren av Guldrullen

Publicerad: 6 februari 2014, 15:14

Bild från filmen.

Vinnaren av Resumés kortfilmstävling Guldrullen, för unga kreatörer, är korad. Det är kollektivet Negativ som kammar hem segern med en genomarbetad film på tävlingens tema prokrastinering.


Ämnen i artikeln:

Guldrullen

Vinnargänget från vänster Filip Stankovic, Simon Linde, Felicia Boudrée och Jussi Kangas. Felix Svedestig är ej med på bild.

De fem nominerade bidragen bedömdes av Sarah Grey på Adamsky, Henric Almquist på McCann,  Adam Ulvegärde på Forsman & Bodenfors, samt Magnus Helander, webbchef på Resumé.

Vinnare blev bidraget Urskogen – gjort av Felicia Boudrée, Simon Linde, Filip Stankovic, Jussi Kangas samt Felix Svedestig.  Skådespelare är Börje Lundberg, Caroline Molin och Filip Stankovic.

Guldrullen lanserades av Resumé i höstas. Det är en digital kortfilmsfestival för obetalda kreatörer –  en unik möjlighet för talanger att visa upp sig för byråerna och slå sig fram i branschen.

Det hela gick ut på att göra en 20-60 sekunder lång film på temat prokrastinering, och det kom in en hel del bidrag.  Resumé nominerade sedan fem av dessa i januari.

Filmkollektivet Negativ vann för att de levererat ett ambitiöst och genomarbetat bidrag som ur ett meta-perspektiv klockrent sätter fingret på prokratinerings-"problematiken".

Grattis! Hur känns det och vad betyder det här priset för er?

– Tack! Det känns jätte kul och publiciteten betyder väldigt mycket för oss unga kreatörer. Dels för att det självklart är kul att få visa vad man gjort men även för att det är bekräftelse på att det vi gör är bra, Felicia Boudrée.

Berätta om produktionen och hur ni tänkte!

– Idén växte fram genom diskussion och då vi är vana att arbeta med varandra gick produktionen lätt. Vi hade tidigt bestämt oss för att det just skulle handla om kreatörer och svårigheten med att vara kreativ. Sedan hade vi turen att komma i kontakt med två härliga skådespelare som ställde upp och då körde vi.

Var prokrastinering ett svårt tema?

– Inte alls! Tvärtom är det ett tema som står oss alla väldigt nära. Det är något vi kämpar mot varje dag!

Kan du berätta om er, vad gör ni till vardags?

– Fyra av oss träffades under gymnasietiden (på Stillerska Filmgymnasiet) och sedan dess har vi gjort många projekt tillsammans. Just nu studerar vi alla lite olika saker på högskola, bland annat filmvetenskap och reklam och pr. Vi har nyligen skapat ett filmkollektiv, Negativ, där vi har ett flertal projekt på gång, just nu arbetar vi med tre musikvideos.

– Vi har alla någorlunda klara idéer om vad vi vill jobba med inom filmproduktion så vem som gör vad faller naturligt. Felicia och Jussi turas om att regissera, Filip sköter fotot och Simon tar hand om produktion. Felix fixar ljud och musik.

Vad har ni för framtidsdrömmar yrkesmässigt?

– Den största drömmen är ju att kunna försörja sig på filmskapandet då det är det vi brinner för!

Länk till filmkollektivet Negativ på Facebook.

Läs mer om Guldrullen här

Se vinnarfilmen nedan, eller klicka här

Ämnen i artikeln:

Guldrullen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.