Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vinter.labs ska odla kreatörer i norr

Publicerad: 10 oktober 2012, 08:14

Elin Hollström, programansvarig för Mediedesign vid Luleå tekniska universitet i samtal med Ulrika Billström, vd på Vinter.

Foto: Vinter.

Reklambyrån Vinter startar kreativt samarbete tillsammans med Mittuniversitetet och Luleå tekniska universitet. Vinter.labs ska fånga upp nya kreativa talanger.


Ämnen i artikeln:

Vinter

Reklambyrån Vinter har de senaste fem åren fördubblats i storlek som  byrå, både till antalet anställda och byråintäkt, och har i dag kontor i  Luleå, Skellefteå, Umeå och Stockholm med totalt 38 anställda.

Trots tillväxten har man märkt att ett problem är bristen på kvalificerad arbetskraft i branschen i Norrland.

– Vi är verksamma i en bransch där majoriteten av företagen är verksamma  i storstäderna och vi kan konstatera att vi i Norrland lider av en  "brain drain" där unga talanger flyttar söderut för både utbildningar  och karriär. Vi vill nu fånga upp fler kreativa talanger och göra det  möjligt för fler att stanna, eller vända hem, säger Ulrika Billström, vd  på Vinter i en kommentar.

För att åtgärda problemet drar Vinter i gång Vinter.labs via externa  samarbeten med till exempel Mittuniversitetet där byrån nu har två  ex-studenter inne på traineetjänster på Luleå-kontoret.

– Vi arbetar också tillsammans med Luleå tekniska universitet där vi  bland annat genomför undervisning och labbprojekt. Vi hoppas att  Vinter.labs kan generera tillväxt för vår bransch i stort i norr och  självklart berika oss själva då nya, unga hjärnor utmanar gamla  tankesätt i en tid då kommunikationsbranschen utvecklas dramatiskt  snabbt, säger Ulrika Billström.

Elin Hollström, programansvarig för  Mediedesign vid Luleå tekniska universitet är positiv till samarbetet  Vinter.labs:

– När människor med olika erfarenheter möts för att utforska, reflektera  och arbeta tillsammans kan nya perspektiv, möjligheter och lösningar  uppstå. För våra studenter vid Mediedesign blir labbarna ytterligare en  möjlighet till kontakt med designbranschen som känns både spännande och  utvecklande, säger hon.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Vinter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.