Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vinter ska utveckla mediehusen

Publicerad: 16 januari 2014, 08:13

Anders Sjösten skakar hand på samarbetet med Ronny Olovsson (till vänster) och Magnus Ahlqvist (höger) båda från Vinter.

Foto: Andreas Lundberg.

Medievaruhuset Mediekompaniet vill utveckla framtidens annonsaffär och kommunikation och har valt att plocka in Vinter. Byrån har samarbeten med flera av mediehusen som ingår i Mediekompaniets ägarkrets sedan flera år tillbaka.

Ämnen i artikeln:

MediekompanietRonny OlovssonVinter

KB

Karl-Johan Byttner


– Vinter erbjuder en redaktionell och marknadsmässig mix där vi kan gå  djupare i utvecklingen av vårt erbjudande, säger Anders Sjösten, vd på  Mediekompaniet i en kommentar.

Mediekompaniet representerar stora  delar av Sveriges lokala mediehus och når cirka 6,5 miljoner  mediekontakter genom morgontidningar, digitala medier, bilagor och  gratistidningar.

Affären innebär att Mediekompaniet ingår i ett integrerat partnerskap med Vinter.

Byrån erbjuder en redaktionell och marknadsmässig mix och har sedan fler år  tillbaka uppdrag för flera av de mediehus som är Mediekompaniets ägare.

Samarbetet har bland annat inneburit att Vinter har tagit fram en modell för att utveckla mediehusens affärer.

Vinters  delägare Ronny Olovsson har ett förflutet som journalist under hela två  decennier, varav 13 år på Aftonbladet som nöjeschef, sportchef och  biträdande nyhetschef.

– Det faktum att vi som byrå förstår  kärnaffären, mediernas väsen, och att vi utarbetat en metod för att  utveckla affären hand i hand med journalistiken tror jag är en avgörande  styrka, säger han i en kommentar.

Mediekompaniet har 55 anställda i Stockholm och Göteborg och en omsättning på drygt en halv miljard kronor.

Vinter är en integrerad kommunikationsbyrå med kontor i Stockholm, Luleå och Skellefteå.

Mediekompaniet har även samarbetat med Cabomba och dess frontfigur Lars Källgren sedan starten 2010.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev