Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vinters soffliggarkampanj för gymkedjan skapade kaos

Publicerad: 4 september 2013, 13:16

Den senaste veckan har myndigheterna varnat för det trafikkaos president statsbesök kommer att vålla i Stockholm. Mindre förväntat var det virrvarr som reklambyrån Vinters kampanj för Inpuls Gyms skapade i Luleå i lördags.


Ämnen i artikeln:

Vinter

Vinter skapade en utmaning till Luleås soffliggare i lördags. Personerna fick skänka bort en soffa i utbyte mot gratis träning. Det hela slutade med trafikkaos, poliser och 93 soffor i en enda stor hög. Sofforna gick till Röda Korset och RFSL.

– Det här var helt klart succé, säger Kirsi Poikela, en av delägarna till Inpuls gym i Luleå.

Allt började redan klockan nio på  lördagsmorgonen när de första sofforna kom till Inpuls i centrala Luleå. Sedan vällde sofforna in i en strid ström. Det blev trafikkaosi hela kvarteret, flygbussen fick problem att ta sig fram och polisen tillkallades för att se vad som hänt.

– Vi visste att några soffor skulle komma in, men att så här många skulle nappa på det här erbjudandet kunde vi inte drömma om, säger Kirsi Poikela och fortsätter:

– Det roliga är att många uppmärksammat även våra övriga erbjudanden tack vare soffkampanjen. Vi ser att många helt nya kunder har hittat till oss och det är jättekul, avslutar Kirsi Poikela.

För Vinter var det annorlunda uppdraget inspirerande:

– Det har varit en kul kampanj att jobba med. Det roliga är att Inpuls både vågat köra kampanjen och själva jobbat stenhårt för att den ska synas och nå ut. Vi höll tummarna för att i alla fall tio soffor skulle komma in, för visst är det lite bökigt att frakta en soffa, men att kampanjen fick sådant här genomslag är ju fantastiskt,  säger Britt-Marie Rauman Krohn, copywriter på Vinter.

Arbetsgrupp på Vinter:

•Helena Eriksson, Business Director
•Sofia Lindström, Digital Project Manager
•Britt-Marie Rauman Krohn, Copywriter
•Henrik Larsson, Art Director
•David Hakeberg, Interactive Director

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Vinter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.