Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Viralsajt gjorde film om svensk uppfinning - sprids lavinartat

Publicerad: 21 september 2016, 07:04

Foto: Creative Commons

Hövding jublar efter att en brittisk viralsajt gjort en film om den svenska uppfinningen som på några dagar fått över 100 miljoner visningar.


Ämnen i artikeln:

Hövding

På några dagar har en film om den svenska airbagen Hövding fått hundrafemtio miljoner visningar på nätet. Det är den brittiska sajten Viral Thread som på eget bevåg har gjort ett klipp baserat på filmer från Hövdings egen hemsida och sedan lagt upp den på sin sajt och på sin Facebook-sida den 14 september. Filmen delades sedan av de stora Facebook-sidorna Unilad och The LAD Bible.

Filmen har fått över 100 miljoner visningar och 2 miljoner delningar och enligt Viral Threads grundare är det sajtens mest sedda film någonsin.

Hövding jublar naturligtvis över gratisreklamen och har svarat med en rabattkampanj för tittarna.

– Helt fantastiskt! Att vår produkt är intressant och engagerande visste vi. Men detta är otroligt. Filmen tickar på och för varje timma är det ytterligare några hundratusen eller miljonerfilmvisningar och kommentarer. Intresset via mail, telefon och i våra social medier låter inte vänta på sig. Hela världen vill veta mer om Hövding, säger Fredrik Carling vd för Hövding.

Hövding är en sorts krage som fungerar som hopvikt airbag för cyklister.

Björn Wallenberg

Ämnen i artikeln:

Hövding

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.