Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Visual Art bakom promon till Rescue me

Publicerad: 20 mars 2009, 15:42

Den 7 april är det premiär i USA för säsong 5 av serien Rescue Me. Svenska produktionsbolaget Visual Art har lagt sin hand på trailern till serien.


Ämnen i artikeln:

Visual Art

Strax innan jul vann Visual Art pitchen för att göra den nya trailern till säsong 5 av serien Rescue Me. Här är resultatet.

Trailern för serien är gjord av Mauro Fiore, som bland annat fotograferat Training Day och Abvatar, i samarbete med Johan Rimer på Visual Art.

– Idén utgår från serien och karaktärerna. Inspiration har hämtats från Rolling Stones video till låten ”Love is strong”. Sedan utvecklade vi idén tillsammans med FX, säger Jessica Hunt, producent på Visual Art.

Serien handlar om karaktären Tommy Gavin, spelad av Denis Leary, och hans liv som brandman och familjefader. Särskilt fokus ligger på hur händelsen 9/11 påverkat honom. Den 7 april har säsong 5 av serien premiär i USA.

Dramat som blandas med svart humor har fått bra kritik i USA. I Sverige har ett par säsonger visats. Bland annat på Kanal 6.

Produktionen av Rescue Me skedde i två steg. Först åkte Johan Rimer över till USA i december och plåtade bakgrundsbilder tillsammans med Mauro Fiore. Steg två gick ut på att filma alla gubbarna mot greenscreen i LA.

– Rent tekniskt är det bland det svåraste jag har gjort. Det var väldigt speciella omständigheter under produktionen och extremt kort om tid, säger Jessica Hunt.

– En svårighet i projektet var att vi inte hade tillgång till någon form av motion control. Efter att ha varit i NY satte sig FX ner och klippte ihop en film med de bakgrunderna de ville ha. Denna bestod av lika delar locked off som rörliga klipp, på stativ och från bilflak. Problemet för oss nu var hur vi skulle matcha dessa rörelser när vi kom på plats i Los Angeles, säger Joel Bringmark,VFX Supervisor och Flame artist på Visualart.

För att få ihop det hela använde Visual Art sig av lite olika metoder.

– Alla helt linjära rörelser låste sig ganska bra mot varandra så länge man inte såg fötter, i vissa fall var vi tvungna tima om bakgrund för att få ihop det. Minsta lilla rörelsediff mellan fötter och mark blev märkbar. Resten av klippen var vi tvungna att använda oss av 2d/3d tracking för att låsa personerna mot kameranrörelsen i miljön dom befinner sig i.

Har ni något annat på gång med FX just nu?

– Vi är med i en pitch för en annan serie men det är allt jag kan säga i dagsläget, säger Jessica Hunt.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Visual Art

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.