Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Vodafone anklagas för terrorbudskap i reklamfilm

Publicerad: 2 januari 2014, 08:44

Egyptiska åklagare har förhört representanter för telejätten Vodafon om en reklamfilm på Youtube som påstås sprida ett kodat budskap om en terroratack


Ämnen i artikeln:

Vodafone

Filmen bygger på den mycket poulära dockfiguren figuren Abla Fahita som tillsammans med sin dotter letar efter ett försvunnet simkort i en galleria.

Abla Fahita pratar samtidigt i telefon med en annan figur "Mama Touta" och berättar att hon bett gallerians vakter skaffa fram en blodhund som ska hjälpa henne att hitta simkortet.

En hackeraktivist som kallar sig Ahmed Spider påstår i en intervju med nyhetskanalen Al-Tahrir att hela filmen är en kod för ett terrorattentat som ska genomföras av Muslimska Brödraskapet. "Mama Touta" ska vara ett kodord för brödraskaptet och gallerian och hunden är kod för var attentatet ska ske.

I ett pressmeddelande bekräftar Vodafone att egyptiska åklagare har diskuterat anklagelserna med företaget, men avfärdar det hela som "irrationellt", meddelar nyhetsbyrån AP

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Vodafone

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.