Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Volkswagen lanserar en bil som bara kan köpas av AIK-tatuerade

Publicerad: 27 juni 2019, 12:39

De mest hängivna AIK-supportrarna – som har förevigat sin kärlek med en tatuering – får genom en ny kampanj tillgång till en AIK-inspirerad Volkswagen.

Ämnen i artikeln:

PostReklamAIKVolkswagen

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Volkswagen Stockholm är sedan 2016 huvudsamarbetspartner till AIK Fotboll och syns bland annat på klubbens matchställ. Nu fördjupar parterna samarbetet i och med lanseringen av "Ink Edition" – ett kostnadsfritt tillval som ger en mängd fördelar till en Volkswagen-bil om man är AIK-supporter.

En Volkswagen utrustad med Ink Edition är svart såväl in- som utvändigt och har ett broderat AIK-emblem i nackstöden. Dessutom får alla Ink Edition-bilar tillgång till en dedikerad parkeringsservice i anslutning till Friends Arena. Väl på plats på läktaren sitter innehavaren lite bättre än övriga, då sitsen är beklädd med ett "exklusivt" läderöverdrag.

– Det här är ett unikt erbjudande och därför ställer vi också krav på att bara de mest hängivna får skaffa en Ink Edition-bil. Det är svårt att mäta supporterskap men att tatuera AIK på kroppen indikerar i alla fall att man planerar att leva sitt liv med klubben, säger Stefan Jonasson, kommersiell chef på AIK Fotboll, i ett pressmeddelande.

Från och med idag kan man anmäla sitt intresse för en av de 128 bilarna. Konceptet och kampanjen är skapat av POST. Viktor Bolin, kreativt ansvarig, kommenterar:

– Under minst tio års tid har det hetat att modern sponsring handlar om aktivering vilket är lätt att hålla med om, men svårt att göra. Med Ink Edition visar AIK och Volkswagen att man verkligen vill skapa något som inte bara passar in i supporterkulturen, utan faktiskt också bidrar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev