Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Volkswagen "rättar till" Abbey Road-omslaget

Publicerad: 25 september 2019, 11:31

För att uppmärksamma parkeringsmisstaget på skivomslaget till Abbey Road släpper Volkswagen det alternativa omslaget "The Beetles Abbey Road – Reparked edition".


Ämnen i artikeln:

Nord DDBReklamVolkswagen

I år fyller den klassiska Beatles-albumet "Abbey Road" 50 år, något som firats med nyutgåvor och olika jubileumsartiklar. Skivomslaget är ett av världens mest kända, trots att det kreativa teamet bakom det bara fick tre dagar på sig att komma på en idé och genomföra den.

Några som också vill uppmärksamma jubileet är Volkswagen. I bakgrunden på skivomslaget syns nämligen en felparkerad Volkswagen Bubbla halvvägs upp på trottoaren, förmodligen ett av världens mest synliga parkeringsmisstag.

Nu presenterar Volkswagen The Beetles Abbey Road – Reparked edition, ett vinylomslag med en perfekt parkerad Bubbla. Tanken är att omslaget ska uppmärksamma Volkswagens funktion Park Assist.

– Volkswagen jobbar kontinuerligt med att göra körupplevelsen bättre och säkrare för förare och andra trafikanter. Vi vill visa hur långt vår teknologiska utveckling kommit sen det här missödet, så att ingen annan ska behöva leva med en så konstant påminnelse om sin parkeringsmiss, säger Jeanette Asteborg, marknadschef på Volkswagen Sverige.

Kampanjen är framtagen av Nord DDB. Skivomslaget kan inhandlas på skivbutiken Pet Sounds i Stockholm eller på Volkswagens sajt. Alla intäkter från försäljningen kommer att doneras till Bris.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nord DDBReklamVolkswagen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.