Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Volkswagens film gör dundersuccé – backa med släp på helt ny nivå

Publicerad: 19 januari 2016, 13:03

Backa med släp har just tagits till en helt ny nivå av Volkswagen. Deras nya film sprids just nu som en löpeld på nätet.


Ämnen i artikeln:

Bil SwedenTryBaconReklamfilmVolkswagen

Att backa med släp är en plåga för många bilförare. Men Volkswagen har kanserat en ny funktion kallad "trailer assist" som ska göra manövrerandet betydligt enklare.

För att marknadsföra nyheten har Volkwswagens norska reklambyrå Try tagit fram en film som just nu gör viral succé. På bara ett dygn har den noterat nära 18 miljoner visningar bara på Facebook:

// <![CDATA[ (function(d, s, id) {  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];  if (d.getElementById(id)) return;  js = d.createElement(s); js.id = id;  js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3";  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk')); // ]]>

Publicerat av Volkswagen den 18 januari 2016Watch the new trailer assist video here: http://on.fb.me/1U8W1eRLearn more about trailer assist here: http://trailerassist.volkswagen.no/en/

I filmen konstruerar bilmärket ett släp som i själva verket är en självkörande bil. Bakom ratten sitter den svenska rallybilsföraren Björn Persson.
– Det här är det ovanligaste jag någonsin kört, och då har jag kört många ovanliga doningar. Vi fick många långa blickar under åkturen, säger han i en kommentar.

Filmen spelades in i norska Lilleström. Bakom produktionen står också Bacon OSL och det svenska bolaget Malmjärn Film&Teknik.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.