Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Volkswagens vackra skildring av en svår far- och son relation

Publicerad: 5 oktober 2017, 07:31

Man väljer inte sin familj... Danska Volkswagen långa reklamfilm visar en man som blir övertalad av sin mamma att åka på roadtrip med fadern i hans VW-bubbla. Det står tidigt klart att det kommer att bli en smärtsam färd.


Ämnen i artikeln:

ReklambyråerReklamfilmVolkswagen

Reklambranschens förhållande till kärnfamiljen har i decenier varit på gränsen till reaktionär. I det syftesdrivna paradigmet har flera varumärken utmanat normen för vad en familj kan se ut och vilka känslor famijen förknippas med där Åkestams Holst koncept för IKEA "Där livet händer" kanske är tydligast.

Andra reklamfilmer har gjort sig roliga på bekostnad av den dysfuntionella familjen. Men det är finns få exempel som lyfter hur problematiska relationerna i en familj kan vara. DDB Stockholms reklamfilmer för Elgiganten förra året är ett undantag.

Nu tar Volkswagen ett stort kliv i frågan på den danska marknaden jämfört med andra i bilsegmentet. Det långa formatet"Generations." är framtagen av Very Agency och speglar en man som åker ut på vägarna med sin far efter att hans mamma bett honom på sina bara knän. Och självklart åker de i pappans Volkswagen-bubbla där bilen symboliserar deras oförmåga att mötas.

Redan från de första bildrutorna i filmen står det klart att det handlar om en ångestfylld resa genom att sonen ger ifrån sig ett avgrundsvrål någonstans på den danska landsbygnden.  

Det är inte första gången den danska byrån Very Agency gör något som sticker ut i kategorin. Förra året skapade de en uppmärksammad film om en skilsmässa för Ford. "The Family" vann ett guld i Cannes under Cannes Lions 2016.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.