Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Volontaire och Kommunal tog hem segern

Publicerad: 19 augusti 2013, 14:31

Volontaires annons med könsbytt fackordförande tog hem finalmatchen i Reklamcuppen.


Ämnen i artikeln:

Reklamcupen

Det blev Volontaires könsbyte som slog Le Bureaus erektionstorn i Reklamcupens finalmatch.

Men det blev en jämn match 57 procent av de röstandet valde kommunalarbetarförbundets könsbytta ordförande medan 43 procent la sin röst på smittskyddsinstitutets uppåtsträvande torn.

– Det var verkligen kul att vinna, i synnerhet när det handlar om en sån viktig fråga, säger Sara Ekholm, planner på Volontaire. Annonsen är en del av kampnajen som baseras på att lönekillnaderna mellan män och kvinnor sett lika dan ut i 20 år.

Volontaire har haft Kommunal som kund sedan förra året och den aktuella byt kön/byt lön-kampanjen sjösattes under Almedalsveckan i år. Kommunals medlemmar är till största delen kvinnor och jämställdhet är en fråga som ligger förbundet varmt om hjärtat.

– Kommunal är verkligen en rolig kund att jobba med, säger Sara Ekholm. Det var till exempel inga problem att övertala förbundsordföranden Annelie Nordström till ett könsbyte.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Reklamcupen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.