Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Volontaire pantar Brämhults

Publicerad: 9 november 2009, 15:02

Kasta inte den tomma flaskan i återvinningen! Gör något kreativt med den istället – så får du en ny flaska. Det är idén bakom Volontaire nya pantsystem för juicetillverkaren Brämhults.


Ämnen i artikeln:

VolontaireBrämhults

Carl Unger - nypressad.

Den som tidigare druckit en juiceflaska från Brämhults har inte haft några andra möjligheter än att lämna den till platsåtervinningen.

Flaskorna har inte ingått i den vanliga panthanteringen. Skälet ligger i produkten: juicerna jäser efter 18 dagar vilket skulle förvandla panthanteringen till en stinkande mäsksats.
– Därför ville vi skapa ett system som stämmer överens både med bolagets naturliga tillverkning och färskhetskrav, säger Carl Unger, vd för Volontaire.

Konceptet är framtaget av Kalle Hagman och Petter Prinz i samarbete  med Volontaire. Nyckeln till det nya pantsystemet ligger hos Brämhults trogna kunder.

– Idén bygger på att få kunden att inte slänga flaskan, utan istället göra om den till något användbart och visa upp resultatet. Det ger en värdecheck på ny flaska juice från Brämhults, förklarar Carl Unger.

Förslagen kommer bland annat att samlas på YouTube-kanalen bramhultsrejuice där Brämhults redan presenterat tre förslag på ny användning av flaskorna: en kanna att  vattna blommor med, en ballongpump och en juicepress.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

VolontaireBrämhults

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.