Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Volontarie rullar ut bytakön-kampanj internationellt

Publicerad: 6 mars 2014, 11:27

Kommunals kampanj där ordförande Annelie Nordström bytte kön fick stor uppmärksamhet under Almedalsveckan. Byrån Volontaire kommer nu med uppföljare på kampanjen kring ojämställda löner. Kampanjen riktar sig till kvinnor över hela världen och startskottet går i samband med den internationella kvinnodagen.


Ämnen i artikeln:

VolontaireKommunal

”Lika lön? Vänta 100 år eller bli man”

Sveriges anses som ett av  världens mest jämställda löner, men trots detta har lönegapet mellan män  och kvinnor knappt minskat under de senaste 30 åren.

Detta gör att det skulle krävas 100 år att uppnå lika lön för lika arbete, enligt Kommunal.

Förbundet  går nu ut i en kampanj för att uppmana kvinnor världen över att  protestera mot ojämställda löner i samband med internationella  kvinnodagen på lördag.

–  Det är sorgligt att Sverige ses som ett föregångsland för jämställda  löner med tanke på hur långt vi har kvar. Man kan inte låta bli att  fundera på hur kvinnors situation ser ut i övriga världen då, säger  Annelie Nordström, ordförande för Kommunal i en kommentar.

Byrån Volontaire har tagit fram en film där man visar hur det går till när Kommunals ordförande, Annelie Nordström, byter kön.

Kvinnor kan förvandla sig själva till män genom kampanjsajten www.BEaMAN.se eller en smart phone-app.

Tanken är sedan att bilderna ska kunna delas i sociala medier under den internationella kvinnodagen.

–  Mest talande blir det när man ställer en undersköterska mot en  bilmekaniker. Vi värderar den som sköter om vår bil mer än den som  sköter om vårt barn eller vår mamma, säger Annelie  Nordström i en kommentar.

Kommunals undersökning visar att män tjänar 70 miljarder  kronor mer per år eller 4 400 kronor extra per månad.

I tid motsvarar  det att män kan gå hem 15:52, medan kvinnor måste jobba till 17:00 för  att få lika mycket i plånboken.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

VolontaireKommunal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.