fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Volvo Cars är Årets annonsör

Publicerad: 18 maj 2016, 09:39

Volvo har hyllats för sina storslagna kampanjer. Nu belönas varumärket med utmärkelsen "Årets annonsör".

Ämnen i artikeln:

Stockholm Media WeekVolvo CarsReklam

FT

Fredrik Thambert


Varje år vinner ett företag priset som Årets annonsör under Stockholm Media Week. I fjol var det McDonald's som tog hem priset och i år är det Volvo Cars som vinner.

För att få utmärkelsen krävs att varumärket har utmärkt sig positivt på den svenska medie- och annonsmarknaden och använt sig av "smarta, modiga och gränsöverskridande medieval".

Juryns motivering till att just Volvo ska vinna lyder:

"Årets Annonsör har åstadkommit fantastiska saker, igen och igen. Insiktsfull och träffsäker kommunikation parat med en gränsöverskridande mediestrategi har stärkt ett redan starkt varumärke och bidragit till ökad försäljning. Varumärket har paradoxalt nog aldrig varit svenskare än idag, och inte heller mer älskat. När det går bra för Årets Annonsör går det inte längre bra bara för Sverige, men bra går det".

Årets jury består av Annica Axelsson (Strålfors Sverige), Johanna Alanko (Adon), Nike Carlstoft (Carat Sverige), Ulf Hallström (LynxEye), Frida Lundh (Phd Sweden), David Sandström (DDB Stockholm), Karl Skoog (Tele2 Sverige), Marie Wedin (Coop Sverige) och Carl Wåréus (Forsberg&Co).

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev