torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Volvo in – Lexus ut

Publicerad: 8 oktober 2012, 09:22

I tidigare säsonger av Solsidan har Lexus varit det mest synliga varumärket
I gårdagens premiäravsnitt av säsong tre hade familjen Schiller bytt bil till Volvo. Det är första gången biltillverkaren väljer att exponeras i en tv-serie.

Ämnen i artikeln:

SolsidanVolvoReklam

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I går hade den tredje säsongen av Solsidan premiär i TV4. I tidigare säsonger har Toyota och inte minst Lexus varit flitigt exponerade. Under premiäravsnittet syntes varken "Solsidan-Freddes" Lexus eller någon Toyota i tv-rutan.

Nu var det konkurrenten Volvo som fick tittartid. Johan Rheborgs och Josephine Bornebusch karaktärer Fredrik och Mikaela Schiller kör båda det svenska bilmärket istället för Lexus

Sedan tidigare har Solsidan kritiserats för att vara översvämmade av produktplacering. Enligt uppgift kostar en reklamspot på 30 sekunder under Solsidan strax över 400 000 kronor. I premiäravsnittet syntes land annat nya Volvo V40.

Det är första gången som Volvo köper utrymme i en tv-serie.
– Det är en medveten strategi där vi ville visa upp våra nya modeller. Det här är ett sätt att synas på ett alternativt sätt, säger Bengt Junemo reklamchef på Volvo till Resumé.

Tidigare har Volvo använt sig av produktplacering i långfilmer. Bengt Junemo såg Solsidan-premiären i går och är nöjd med hur Volvo exponerades.
– Jag tyckte att det var bra avsnittet spelades in i maj och en del av bilarna var under sekretess. Det är en serie med väldigt många tittare vilket såklart lockade oss, säger Bengt Junemo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev