Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Volvo Trucks masserar chaufförerna med MMA-kiropraktor

Publicerad: 18 september 2019, 07:55

Volvo Trucks fortsätter att sätta förarnas arbetssituation i fokus. Den här gången riktar man in sig på de problem med muskelsmärtor som många förare upplever i samband med långa dagar bakom ratten.


Ämnen i artikeln:

Volvo TrucksReklamForsman & Bodenfors

Sedan Volvo Trucks 2012 lanserade "Live Test"-serien har bolaget på många sätt haft en mer mänsklig och B2C-liknande marknadskommunikation än de flesta andra inom B2B-sektorn, något som även Volvo Construction testat på.

Nu är Volvo Trucks tillbaka med ytterligare en kampanj som sätter människorna i centrum. Precis som tidigare är det Forsman & Bodenfors som står bakom.

Kiropraktorn och Youtubeprofilen Dr. Beau Hightower, med en halv miljon prenumeranter på Youtube, brukar vanligtvis behandla MMA-kämpar som lider av de fysiska problem som kommer med att bli slagen över hela kroppen. Den här gången vänder han sig dock till en annan yrkesgrupp som lider av stelhet – lastbilschaufförer. Enligt en studie utförd av Volvo Trucks upplever åtta av tio chaufförer smärta som på olika sätt påverkar dem i jobbet. De flesta har problem med nacke och rygg, problem som uppstår efter många timmar bakom ratten längs ojämna vägar.

– De här förarna pushar sina kroppar till den yttersta gränsen. Över tid finns risken att de utvecklar muskulär obalans vilket i sin tur kan ge problem med skelettet. De kan få bekymmer med nerverna vilket gör att känseln i händerna försvinner och huvudvärk blir ett stående inslag. Det är väldigt viktigt att vi ger de här människorna, som utgör ryggraden i vår ekonomi, den omsorg och utvecklad teknik de behöver, säger Dr. Beau Hightower i ett pressmeddelande.

Kampanjen är tänkt att marknadsföra Volvo Trucks nya styrsystem Volvo Dynamic Steering, ett system som enligt Volvo minskar muskelansträngningen med cirka 70 procent i jämförelse med ett vanligt system.

– En av de stora fördelarna med VDS är att det hjälper till att minska den trötthet som många förare känner i samband med långa körningar. Det är en del av Volvo Trucks långsiktiga ambition att hjälpa förarna till ett mer säkert och behagligt arbetsliv, säger Fredrik Klevenfeldt, varumärkes- och kommunikationsdirektör på Volvo Trucks i Nordamerika.

Produktionsbolag: B-Reel Films BR•F
Regissör: Tally Ho
Reklambyrå: Forsman & Bodenfors

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.