Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Volvo vill göra bilkörande tryggare för kvinnor

Publicerad: 21 mars 2019, 08:02

Volvo Cars nya globala kampanj sätter ljus på det faktum att kvinnor har större risk att skadas i en bilkrock.


Ämnen i artikeln:

Volvo CarsReklamForsman & Bodenfors

Att kvinnor löper större risk än män att bli skadade i en bilkrock beror delvis på att de dockor som idag används i krocktest som standard är av manlig modell. Med sitt nya initiativ vill Volvo Cars ändra på den situationen.

Volvo Cars researchteam har sammanställt data över bilolyckor sedan 1970 för att bättre förstå vad som händer under en krock, oberoende av kroppsstorlek, kroppstyp eller kön. Det har enligt Volvo möjliggjort för bolaget att designa sina bilar på så sätt att de skyddar män och kvinnor lika bra.

I en den nya globala kampanjen "The equal vehicles for all initiative" som tagits fram av Forsman & Bodenfors, delar Volvo med sig av sin kunskap kring säkerhet genom ett digitalt bibliotek som de uppmanar bilindustrin att använda sig av för att på så sätt skapa säkrare vägar för alla.

– När du som kvinna sätter dig i en bil tar du för givet att du är lika skyddad som en man. Tyvärr är det inte fallet i alla bilar – och det är därför Volvo vill lyfta fram den här frågan och faktiskt göra någonting åt saken, säger Sophia Lindholm, en av kreatörerna bakom kampanjen, i ett pressmeddelande.

Hjärtat av kampanjen utgörs av en hemsida där besökarna kan ladda ned forskning och läsa mer om projektet och ta del av information kring hur Volvo Cars har använt sig av forskningen i framtagandet av bilarnas säkerhetsfunktioner. Kampanjen kommer också synas utomhus, i print och genom en film som är regisserad av Laerke Herthoni tillsammans med produktionsbolaget New Land.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.