Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Volvos nya film: Jämför lastbil med Koeningsegg

Publicerad: 11 november 2014, 07:55

Trots lastbilens nya växellåda vinner racerbilen.

Foto: Skärmdump från Youtube.

Nu släpper Volvo Trucks en ny video. Där jämförs en ny lastbilsmodell med en sportbil av märket Koeningsegg för att bredda målgruppen. – Det är extra kul att sätta två svenska varumärken i samma sammanhang, säger Eric Lundekrans, account manager på Spoon som tagit fram filmen.


Ämnen i artikeln:

ContentbyråerVolvo TrucksSpoon

Konceptet går ut på att en lastbil från Volvo Trucks ska tävla med en sportbil som i videon kallas för världens snabbaste: Koeningseggs one to one.

– Syftet är att berätta om lastbilarnas nya växellåda som är dubbelkopplad. Det är nytt i lasbilsvärlden och har tidigare bara funnits sportbilar och racerbilar. Vi ville göra något som visade detta på ett underhållande sätt, säger Eric Lundekrans.

Programledare är en välkänd profil: den brittiska racerföraren Tiff Needel. Att just han valdes är en del i att Volvo Trucks i och med videon vill bredda sin målgrupp, enligt Eric Lundekrans.

– Tidigare har vi riktat oss mot lastbilsentusiaster. Nu talar vi fortfarande primärt med lastybilsförare – men vill också nå ut till automotive communities, säger han.

Videon kommer att finnas digitalt, på Youtube och på företagets Facebooksida.

Se filmen här:

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.