Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Volvos Vintersaga segrade

Publicerad: 4 december 2015, 10:12

Jason "Timbuktu" Diakité i Volvos reklamfilm Vintersaga.

Foto: Youtube

Volvos och Forsman & Bodenfors fortsättning på Zlatansuccén Made by Sweden – Vintersaga – har gått hem i stugorna. Filmerna med stjärnor som Jason Diakité och Emma Green prisas nu med guld i 100-wattaren.


Ämnen i artikeln:

100-wattaren

Vintersaga släpptes som reklamkoncept i januari i år och är en fyra minuter lång reklamfilm som innehåller flertalet kända ansikten. Arbetet med filmerna pågick under flera månader och bilder från några av Sveriges vackraste platser flimrade förbi.

– Vi vill lyfta fram ett vackert och lite vemodigt Sverige och de unika förhållanden vi har i vårt land. De påverkar och formar oss alla, och även Volvo när de utvecklar sina bilar, sade projektledaren Anders Bothén till Resumé när filmerna släpptes.

Bland de kändisar som deltar i Vintersaga finns exempelvis Jason Diakité, Emma Green, Oskar Linnros och Börje Salming.

Volvos Vintersaga vinner i kategorin Konsument med motiveringen:
”Tack vare en exakt tonträff i berättelsen om den svenska kärvheten tror man verkligen på att det här är en perfekt bil för Sverige år 2015, oavsett var den råkar vara byggd.  Det är däremot svårt att känna något som helst vemod rulla in när man tittar på kampanjens effekt. Både attitydförändring och försäljning slår de högt uppsatta målen med råge och blir minst lika mycket en solskenshistoria som en vintersaga.”

Forsman & Bodenfors lyckas också knipa en andraplats – 75-wattaren – tillsammans med Oatly och kampanjen Oatly Rebranding. 50-wattaren går till Lidl och Ingo Stockholm för Bosses Mjölk.

Se Volvos Vintersaga här:

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

100-wattaren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.