Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Waters Widgrens film för Centerpartiet

Publicerad: 29 maj 2009, 09:30

Idag, torsdag, är det premiär för Waters Widgrens reklamfilm för Centerpartiet. Filmen bygger på Centerpartiets valparoll ”Europas förenta krafter”.
– Den här filmen var inte planerad från början så vi har gjort den med ganska kort varsel, säger Håkan Engler, copy på Waters Widgren.


Ämnen i artikeln:

CenterpartietWaters Widgren TBWA

Reklamfilmen, som ska visa att länder måste gå samman för att kunna lösa problem, är framtagen av reklambyrån Waters Widgren i samarbete med produktionsbolaget Esteban. För regi svarar Alex Brügge och Henrik Gyllenskiöld. Filmen, som är en del i en större valkampanj, var dock inte planerad i medievalen från början och gjordes därför med ganska kort varsel.

– Centerpartiet går till val under parollen ”Europas förenta krafter” och i filmen vill vi visa just detta; att vissa problem helt enkelt inte går att lösa på egen hand för ett enskilt land. Till exempel klimatkrisen och finanskrisen är exempel på områden där enskilda länders ansträngningar inte räcker, för att hitta bra lösningar måste man istället arbeta tillsammans med andra länder. För Centerpartiet är EU en sådan möjlighet, säger Emma Eriksson, pressekreterare på Centerpartiets riksdagskansli.

Filmen kommer att visas i TV4 fram till EU-valet den 7 juni. Den backas upp av en bred kampanj som bland annat kommer att synas utomhus, i print och mobil.
– Utomhuskampanjen går upp i helgen. Det finns också en uppslagskampanj, bland annat i dagens DN och en SMS-upplysning. Dessutom har vi tagit fram tre filmer som ligger på Centerpartiets sajt samt en massa annonser i tidningar runt om landet, säger Håkan Engler.

Webbfilmerna tar upp tre huvudfrågor: öppenhet, fred och miljöteknikjobb.

Reklamfilmen som kommer att visas i TV4
Se filmen här

Webbfilmen om öppenhet och tolerans

Webbfilm om Europa som global ledare

Webbfilmen om klimatet

Centerpartiet

Reklambyrå: Waters Widgren /TBWA
Arbetsgrupp: Enis Püpülek, AD
Robert Schelin, Projektledare
Håkan Engler, Copy
Johannes Ivarsson, Copy
Marika Hedström, Produktionsledare
Stefan Gallon originalare

Produktionsbolag: Esteban
Olof Barr, producent
Alex Brügge, regi
Henrik Gyllenskiöld, regi

Postproduction: Stopp
Sound: Stopp

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.