Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Wayne Rooney – ett vrak

Publicerad: 18 maj 2010, 07:06

En fet Wayne Rooney grubblar sig fördärvad över sitt misstag under Vm-finalen mot Frankrike 2010.
Nike dribblar annorlunda i sin VM-reklam.


Ämnen i artikeln:

Nike

Nikes brittiska reklamfilm inför fotbolls-vm har tv-premiär nu på torsdag men redan reklamens trailers har väckt uppmärksamhet.

Det är Wieden & Kennedy Amserdam som gjort filmen och byrån har tänkt annorlunda jämfört med Carlsbergs gjord av Saatchi & Saatchi och Adidas gjord av 180 Amsterdam som båda är heroiserande och bombastiska.

I Nike-filmen med titeln Write the Future missar Wayne Rooney en avgörande passning i vm-finalen mot Frankrike 2010. Rooney funderar vilka konsekvenser det kan få. I trailern till reklamfilmen möter vi en deppig, skäggig och fet Rooney på en husvagnsparkering. Han äter baked beans och grubblar över hur han kunde missa passningen som innebar att England förlorade vm-finalen.

Utanför hänger en stortavla för Nike med Frankrikes stjärna Frank Ribery som gör en segerpose. Några grannar till Rooney berättar om hur han gång på gång försöker återuppleva passningen och få den rätt.

Det är grått, tungt, lite kul men framför allt annorlunda för att vara fotbollsreklam.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nike

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.