Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Webbkrig mellan Sodastream och Pantamera

Publicerad: 11 september 2013, 10:45

Sodastream utmanar Pantamera med en rapduell

Nu tar Sodastream upp kampen med Returpacks mycket framgångsrika hiphoplåt "Pantman Anthem" med en egen låt — "Pantamindre Anthem"


Ämnen i artikeln:

SodastreamPantameraGeelmuyden Kiese

I våras vann rapparna O-Hund, Antonio D och Third Eye Pantameras mycket uppmärksammade hiphoptävling och gruppen syns nu i Returpacks reklamfilm i tv-rutan.

Sodastream, vars kommunikation tidigare har inspirerats av (och parodierat) Returpacks, kan naturligtvis inte hålla fingarna borta. Nu utmanar de gruppen i ett rap battle av den nybildade trion Re-Uze och deras låt "Pantamindre Anthem".

– Vi hoppas att Returpack vill anta utmaningen. Vi vill skapa en dialog kring pant- och miljöfrågorna och visa konsumenterna att det finns ett bättre alternativ – att återvända! Vilken arena passar bättre för detta än Returpacks egen hemmaarena – musiken, säger Daniel Dembovsky, nordisk marknadschef på SodaStream som står bakom initiativet.

I kampen ingår också en sajt, www.pantamindre.nu, som är ett svar på Returpacks pantamera.nu.

Förutom att det är ett "krig" mellan Sodastream och Returpack, så är det också en envig mellan byråerna Granath Havasww (Returpack) och Geelmuyden Kiese (Sodastream).

Arbetsgrupp:
Koncept och kommunikation: Geelmuyden.Kiese
Janna Sundewall, kundansvarig
Frida Lind, projektledare
Camilla Träff, teammedlem
Anders Svedberg, teammedlem

Koncept och digitalt: Dunder
Anders Bergmark, projektledare
Torgil Grim, projektledare

Filmproduktion och musik: Bell & Light
Rob Andersohn, regissör
Kristoffer Rooslien Persson, regissör

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.