söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Webbplats samlar Stockholms food trucks

Publicerad: 15 oktober 2013, 11:59

Wenderfalck lanserar webbplats som visar var Stockholms mest populära food trucks befinner sig för dagen

Ämnen i artikeln:

Wenderfalck

På Stockholms gator rullar nu food trucks – mobila gatukök som säljer bra mat från hela världen. Sedan myndigheterna gav ut fler tillstånd för att bedriva verksamhet har intresset för food trucks skjutit i höjden. Ett problem har dock varit att få reda på var bilarna står just idag, något som PR-byrån Wenderfalck har tagit fram en lösning på.

På webbplatsen stockholmfoodtrucks.nu får man en direkt överblick av var några av Stockholms mest populära food trucks befinner sig just nu. Detta gör att man slipper leta på alla olika food trucks Facebook-sidor för att ta reda på om någon av bilarna serverar i närheten.

– Idén till webbplatsen kom en dag när vi var sugna på mat från en food truck, men inte visste om någon fanns i närheten. Då var vi tvungna att hitta en lösning på problemet, säger Jens Johnsson på Wenderfalck i ett pressmeddelande.

Då fenomenet food trucks är relativt nytt i Sverige är det viktigt att nå ut och marknadsföra bilarna så brett som möjligt. Initiativet uppskattas därför av Stockholms food trucks.

– Vi har länge efterfrågat denna typ av tjänst, då människor vill hitta oss enklare. Detta gynnar alla bilarna, vi ser varandra som kollegor, säger Thomas Xanazzi chefskock på Curbside Stockholm.

Webbplatsen bygger på Facebooks egna API och uppdateras automatiskt när någon av food trucksen uppdaterar sin position.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev